RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veroorzaker zwaar verkeersongeluk blijft weg bij rechtszaak uit angst ongevoelig over te komen

UTRECHT - Een vrouw die wordt verdacht van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk op de A12 bij Utrecht is vandaag niet komen opdagen bij haar rechtszaak, omdat ze bang is een verkeerde indruk op de rechters te maken.

Volgens haar advocaat denkt de 55-jarige vrouw uit Bergschenhoek dat ze niet zichzelf kan zijn in de rechtszaal. Ze zou bang zijn dat ze dichtklapt en koel en ongevoelig zal overkomen. De officier van justitie en de rechtbank vinden de zaak echter te ernstig om zonder de verdachte af te handelen.

Mogelijk zit zij er dan bij als een ijskonijn, als Elsa uit Frozen."
Advocaat van vrouw die onder invloed ongeluk veroorzaakte

ONDER INVLOED
Het ongeluk gebeurde ruim twee jaar geleden, op 28 oktober 2017. De vrouw botste die zaterdagavond met haar zware Range Rover bij de afrit Hoograven op een kleine Peugeot 206. De bestuurster van die auto kon er zelf uitklimmen. Twee inzittenden moesten door de brandweer worden bevrijd. De verdachte was na het ongeluk in eerste instantie spoorloos, maar werd korte tijd later aangehouden. Op het politiebureau bleek ze driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de vrouw van het veroorzaken van een verkeersongeval, waarbij drie mensen zwaargewond raakten. Ze reed onder invloed en zou geen vaart hebben geminderd toen ze op de A12 een file naderde. Vervolgens botste ze op een voor haar rijdende auto. Na de aanrijding is de vrouw ervandoor gegaan, volgens het OM.

GEEN KLEIN KIND
De advocaat van de vrouw zei dat zijn cliŽnt zich realiseert dat haar afwezigheid negatieve gevolgen kan hebben voor haar zaak, hij heeft dat uitvoerig met haar besproken. Maar de raadsman denkt ook dat zij over de beschuldigingen weinig meer kan zeggen dan toegeven dat zij het heeft gedaan. De officier van justitie staat er echter op dat de vrouw als volwassene zelf verantwoording komt afleggen en vroeg de rechtbank de zaak aan te houden.


De rechtbank is het met de officier van justitie eens: "Het is een serieuze zaak en het is ook in het belang van de vrouw zelf om over de ernstige feiten waarvan zij wordt beschuldigd met de rechters in gesprek te gaan." Daarom is er op 20 januari een nieuwe zitting gepland. De vrouw zal dan ook te horen krijgen welke straf er tegen haar wordt geŽist.

Volgens de advocaat van de vrouw is het niet nodig om zijn cliŽnt met een gerechtelijk bevel te dwingen en zal zij vrijwillig op de nieuwe zittingsdatum in de rechtbank verschijnen. Hij kan alleen niet de garantie geven dat zij dan open over de beschuldigingen zal kunnen praten: "Mogelijk zit zij er dan bij als een ijskonijn, als Elsa uit Frozen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -