RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdens kaasechtpaar doet winkels na vier decennia over aan de jeugd

WOERDEN - "Na 37 jaar gaan we ermee stoppen", zegt Richard Karsemeijer met een brede glimlach. Al die jaren heeft hij samen met zijn vrouw Marian Karsemeijer (beide 57) met veel plezier in hun eigen kaaswinkels gewerkt. Nu nemen ze wat tijd voor zichzelf. De kaaswinkels worden overgenomen door medewerkers Gill (20) en Mandy (22).

Het echtpaar begint een nieuw hoofdstuk in hun leven. De twee winkels - n in Molenvliet en n in Snel &Polanen - laten ze achter zich. "Het is ook wel leuk dat we tijd hebben voor nieuwe dingen. We hebben natuurlijk heel veel dingen moeten ontzeggen al die jaren", zegt Richard.

"Er zit veel tijd in een eigen zaak", vult zijn vrouw Marian hem aan. "Als ik iets doe wil ik iets goed doen. Je hebt je voorbereidingen en inkopen. Als de winkel dicht gaat ben je nog niet klaar."

KAASLIEFHEBBER
Voor Richard was de kaaswereld altijd al bekend, zijn vader werkte jarenlang in de kaasindustrie. Door Richards liefde voor kaas begon hij er ook steeds meer mee te werken en besloot hij samen met Marian in 1983 om een eigen zaak te openen.

Marian had eerst helemaal niks met kaas. "Maar dat is wel gekomen hoor, ik vind nu alles lekker en ik proef ook alles. Het is gewoon een prachtig product en je kunt er altijd wat over vertellen. Het is dus ook een hele belevenis voor de klant."

STOKJE OVERNEMEN
De kaaswinkels in Molenvliet en Snel & Polanen blijven wel bestaan. Gill (20) en Many (22) nemen het stokje over. Zij werken al een tijd in de winkels dus zijn goed klaar gestoomd om alles verder op te pakken. "Ik heb gewoon heel erg passie voor kaas", zegt Gill. "Ik hou ervan."

De jongedame weet wel ongeveer wat haar te wachten staan. "Ze hebben mij heel goed opgeleid in de afgelopen twee en een half jaar. Hoe ik een zelfstandige ondernemer word, wat er allemaal achter de schermen speelt en hoe je goede boerenkaas selecteert."

SOCIAL MEDIA
Marian vertelt wat een goede kaasverkoper in zich moet hebben: "Kennis van zaken en klantvriendelijk. Dat is wat mensen willen. Anders zeggen ze: nou daar ga ik niet meer heen." Marian heeft vertrouwen in de meiden en denkt dat ze het goed gaan doen.

Voorheen werd er met de kaaswinkels niks op social media gedaan. "Daar heb ik totaal geen verstand van en interesse in. Dat laat ik aan Gill over", zegt Richard. Gill heeft al veel plannetjes wat dat betreft. "Ik ben bezig met een Facebook- en Instagrampagina met winacties. Social media is echt iets van nu." Toch denkt Gill niet dat de winkel het per se nodig heeft. "Deze winkel gaat al heel goed zonder social media maar ik denk wel dat er nog wat te halen valt."

GENIETEN
Richard en Marian zijn enthousiast en hebben een goed voornemen voor de komende tijd. "Wij gaan lekker genieten, gezond blijven en tijd voor onszelf nemen." Ook het huwelijk is volgens het echtpaar na al die jaren in de kaas, nog goed in stand gebleven. Richard zegt: "We dansen nog steeds samen, we gaan samen uit, samen uit eten en samen werken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -