RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stadmakersfonds moet voor beginnende bedrijven steun in de rug zijn

1/2
UTRECHT - Utrecht heeft sinds vandaag een investeringsfonds voor nieuwe bedrijven en ondernemingen die willen uitbreiden. Vanmiddag was de aftrap van het Stadsmakersfonds.

"Het heeft echt een aantal jaar gekost om dit van de grond te krijgen", zegt Charlot Schans van het Stadmakerfonds. "We lanceren nu eigenlijk het eerste landelijke Stadsmakersfonds, in de provincie Utrecht. We willen dat graag vieren, want we zijn hartstikke trots dat het is gelukt. "

De stadsmakers krijgen steun van de provincie Utrecht, die garant staat voor één miljoen euro. Ook zijn ze een samenwerking aangegaan met Triodos Bank. De samenwerking met de bank is best bijzonder volgens Jan-Jaap Gerritsma van het Stadmakersfonds. "Een bank wil zijn vingers er niet aan branden. Een gemeente kan zijn vingers er niet branden. Wij willen juist wél sociaal maatschappelijke bedrijven helpen."

Het Hof van Cartesius in het Utrechtse Zuilen is de eerste plek waar het Stadsmakersfonds ondernemers gaat helpen. Het Hof is een verzamelplaats voor creatieve, duurzame ondernemers, die de hulp goed kunnen gebruiken om te groeien.

Daniël Roozendaal is ondernemer op het Hof van Cartesius en timmert al twee jaar aan de weg. Hij wil zijn bedrijf wel uitbreiden, maar dat is lastig voor hem. "We hebben geen financiële, maar een circulaire en sociaal maatschappelijk drijfveer." Voor hem en 29 andere ondernemers komt het Stadmakerfonds dan ook als geroepen.

Daar blijft het niet bij. Met hulp van het Stadsmakersfonds kan het Hof van Cartesius worden uitgebreid. In totaal kunnen dan 150 ondernemers zich vestigen in het Hof.

Reportage over het Stadsmakersfonds


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -