Stadsbelang Utrecht wil duidelijkheid over identiteit Zuilense vuurwerkgooiers

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - De politieke partij Stadsbelang Utrecht wil weten of de Zuilense jongeren die in de nieuwjaarsnacht vuurwerk gooiden naar de politie ook betrokken zijn bij rellen rondom een Pegida-demonstratie begin 2019.
De lokale partij reageert op de video die de politie eerder deze week met RTV Utrecht deelde. Daarin was te zien hoe een groep jongeren vuurwerk richting agenten schoot.
Fractiemedewerker Kenneth de Boer-Kreeft wil nu weten wie de jongeren zijn. "Het gaat hier niet om vuurwerk, maar om gedrag. Wat is het verhaal achter het gedrag? En wat is de rol van de ouders en andere familieleden hierin? Sluit onder andere de hulpverlening met betrekking tot opvoeding aan bij deze gezinnen?"

ONDERZOEK

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht is geschrokken van de onrust. Hij kan niet zeggen of de Zuilense jongeren eerder betrokken zijn geweest bij de rellen begin vorig jaar omdat de politie nog bezig is met het onderzoek.
"De politie analyseert op dit moment de beschikbare camerabeelden van de jaarwisseling om de identiteit van de jongeren te achterhalen. Er zal worden onderzocht of de jongeren eerder met de politie in aanraking zijn geweest om te beoordelen of ze in aanmerking komen voor een gebiedsverbod of meldplicht", aldus de burgemeester.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.