RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Werk aan de winkel voor genomineerde binnenstad Woerden


WOERDEN - Woerden is in de race voor de titel 'Beste binnenstad 2020'. Het stadshart behoort tot de tien genomineerden in de categorie 'Beste middelgrote binnensteden van Nederland'. De concurrentie is pittig, steden als Ede, Alphen aan de Rijn en Roermond dingen ook mee, maar Woerden is vastberaden de prestigieuze prijs te winnen.

Woerden is in de race voor 'Beste binnenstad 2020'


"We hebben eigenlijk alles wat je in een stad zoekt", vertelt citymarketeer Kitty Kusters. "Een mooie mix van horeca, retail, recreatie, kunst en cultuur. In een kleine binnenstad waar de mensen puur en persoonlijk zijn."

GEZELLIG

Woerden is inderdaad een charmant vestingstadje, vinden ook veel Woerdenaren die RTV Utrecht op straat aanspreekt. "Ik snap die nominatie wel. Woerden is gewoon leuk", vertelt een meisje. "Je kunt hier alles vinden wat je wil: leuke horeca, goede winkels", zegt een voorbijganger. "Er zijn evenementen in overvloed, ja het is altijd wel gezellig", vult een oudere vrouw in een scootmobiel aan.

Tot dusver niets dan lof voor het stadshart van Woerden. Toch is er wel kritiek op de leegstand in de winkelstraten. Net als veel andere middelgrote steden staan er in Woerden nogal wat panden leeg. De laatste weken sloten verschillende winkels de deuren. "Wil je een beetje een pittig centrum hebben, dan moeten zo'n beetje alle winkels bezet zijn", zegt een vrouw op straat.

LEEGSTAND

Nu valt het met de leegstand nog wel mee, zegt voorzitter van de winkeliersvereniging Richard Stouthard. "Vooral aan het begin van Rijnstraat staan veel panden leeg, de leegstand is echter niet toegenomen. Die ligt rond de 6 procent."

Toch wordt er van alles gedaan om de lege winkelpanden weer te vullen. Als de juryleden van de 'Beste binnenstad 2020' straks langskomen in Woerden dan zou het wel mooi zijn als ze door een gevulde winkelstraat kunnen lopen. Stouthart: "We hebben iemand in dienst die bemiddelt tussen pandeigenaren en ondernemers. Die maakt ondernemers lekker voor ons mooie stadje."

BIDBOOK

Half februari moet Woerden een 'bidbook' inleveren waarin de gemeente het stadshart op een zo aantrekkelijk mogelijke manier in de etalage zet. Werk aan de winkel dus. Citmarketeer Kusters heeft er vertrouwen in. "Wij gaan in ieder geval voor de winst."

Op 9 maart worden de twee finalisten voor 'Beste binnenstad 2020' bekend gemaakt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -