RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Marconi Oeuvre Award voor oud-radioman Sjors Fröhlich die nu burgemeester is

VIJFHEERENLANDEN - De burgemeester van Vijfheerenlanden, Sjors Fröhlich, heeft een belangrijke radioprijs gewonnen. De voormalige radiomaker krijgt de Marconi Oeuvre Award.

Oud-collega Wilfred Genee verraste Fröhlich met het nieuws in een uitzending op BNR Nieuwsradio. Fröhlich was tot eind vorig jaar hoofdredacteur bij de zender. De jury van de prijs noemt Fröhlich "een duizendpoot die zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt en alle facetten van het radiovak in de vingers heeft".

In het juryrapport staat verder: "Herkenbaar en dichtbij de luisteraar. Dat is het kenmerk van radiomaker presentator Sjors Fröhlich. Een programmamaker die niet over de hoofden van de luisteraar radio maakt, maar het liefst mét de luisteraar. In al zijn veelzijdigheid, creativiteit en daadkracht en bovenal met een fijn stemgeluid heeft Sjors Fröhlich een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse radio en verdient hij de Oeuvre Award als geen ander."

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Fröhlich komt nu in hetzelfde rijtje te staan als Willem van Kooten (2018), Adam Curry (2017), Tineke de Nooij (2016), Ruud de Wild (2015) en Edwin Evers (2014). De prijs wordt op donderdag 30 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar, georganiseerd door AvroTros. Dan worden ook de publieksprijzen uitgereikt, waaronder de Gouden RadioRing.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -