RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Straf voor bedrijf van doodgereden maaltijdbezorger Utrecht

UTRECHT - Het bedrijf waarvoor een 15-jarige jongen maaltijden bezorgde, toen hij vorig jaar werd doodgereden in Utrecht, krijgt een boete van 7500 euro omdat de jongen na 19.00 uur aan het werk was. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten.

De bedrijfsleider van het bedrijf, BurgerMe, krijgt een taakstraf aangeboden omdat hij zich bij het inroosteren van de jongen niet aan de wet Kinderarbeid hield. Het is nog niet bekend om hoeveel uur taakstraf het gaat. Het gaat om een zogenoemde schikking die het OM met de bedrijfsleider wil treffen. Accepteert hij die schikking niet, dan moet hij alsnog voor de rechter verschijnen.

Begin vorig jaar stak de jonge maaltijdbezorger Ruiz in het donker en in de regen op zijn e-bike de Amsterdamsestraatweg over, toen hij werd aangereden door een auto. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto bleek onder invloed van cannabis. Hij reed 80 kilometer per uur, terwijl op de weg maximaal 50 is toegestaan.

De bestuurder is vorig jaar veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Naast de celstraf heeft de rechtbank ook een taakstraf van 80 uur opgelegd, moest de verdachte zich laten behandelen voor zijn softdrugsgebruik en mag de man de komende twee jaar niet meer achter het stuur stappen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -