RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Vuurwerkgeld' voor goed gedrag in Wijk uitgebreid, ondanks onrustige decembermaand


WIJK BIJ DUURSTEDE - Jongeren in Wijk bij Duurstede kunnen het hele jaar door geld verdienen als ze geen schade aanrichten, als het aan wethouder Hans Marchal ligt tenminste. De regeling is een uitbreiding op de veelbesproken vuurwerkregeling.

Wethouder Hans Marchal in gesprek met verslaggever Anne-Marie Verhagen


Die vuurwerkregeling werkt als volgt: als tijdens oud en nieuw voor minder dan een bepaald bedrag aan schade wordt aangericht, kunnen jongeren het geld dat overblijft zelf besteden aan bijvoorbeeld hangplekken of andere voorzieningen. Dat leek in 2018 een succes: er kwam 7500 euro beschikbaar. Deze jaarwisseling schrapte wethouder Marchall de regeling, het was in de dagen voor de jaarwisseling erg onrustig in Wijk bij Duurstede, daarop besloot wethouder Marchal de bonusregeling in te trekken. Overigens viel de schade achteraf mee: die was evenhoog als in 2018.

Als het aan de wethouder ligt geldt de regel straks dus het hele jaar door. "Ik geloof heilig in het idee", vertelt Marchall. "Nu fixeert het zich op het einde van het jaar. Ik wil het over het hele jaar gaan doen, een vandalisme-meter bijhouden: wat wordt er per jaar vernield? Op basis daarvan kunnen we een bonus ter beschikking stellen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -