RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kostbare raskat Lex uit Driebergen vermist

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Jan en Ria van de Brink uit Driebergen zijn doodongerust, hun kater is vermist. De kat betekent veel, zo niet alles voor Ria. "We houden ontzettend veel van Lex."

Lex is een 'Ragdoll' raskat, die kunnen vele honderden tot duizenden euro's kosten. "Lex is wel kostbaar, maar daar gaat het ons niet om", zegt Ria. De kat is sinds zondag 5 januari vermist. Lex is een buitendier, maar omdat Jan en Ria aan een drukke weg wonen laten ze Lex normaal gesproken alleen in de achtertuin. "Hij kent ook de hele omgeving niet. We hebben geen idee welke kant hij opgelopen zou zijn."

Lex is een flinke jongen volgens Jan en Ria, hij weegt bijna zeven kilo. Verder is hij te herkennen aan zijn lichte vacht en blauwe ogen. Ragdoll katten worden erg rustig zodra ze opgepakt worden, Ria denkt dan ook dat Lex goed reageert als vreemden hem rustig benaderen. Lex is vermist geraakt in de buurt van de Langbroekerdijk, ter hoogte van de Kromme Steeg

Ondertussen heerst bij Ria de angst dat Lex misschien niet meer overleefd of dat hij gestolen is. In dat laatste geval zou ze er beter mee kunnen leven. "Het gekke is: als iemand hem dan meegenomen heeft en hij heeft daar een goed huis en die mensen houden net zoveel van hem als wij dat doen dan vind ik dat prima. Als ik het maar weet, als ik het maar weet."

Jan en Ria lopen elke avond tot in de nacht te zoeken naar Lex. "We fluiten maar er is gewoon geen taal of teken van hem. We hebben ook zijn zusje thuis, die loopt ook te zoeken. We missen hem ontzettend."

Lex is gechipt en kan worden aangemeld bij Amivedi. Voor de eerlijke vinder of de gouden tip is een beloning beschikbaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht