RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat Ridouan T. dient klacht in tegen nieuwe advocaat kroongetuige

UTRECHT - Inez Weski, de advocaat van Ridouan T., dient bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten een klacht in tegen een van de nieuwe advocaten van de Utrechtse kroongetuige Nabil B.

De anonieme advocaat van B. haalt zaterdag in een interview met De Telegraaf uit naar Weski. Nabil B. heeft volgens de advocaat gezegd dat Weski zijn advocaten "voor het vuurpeloton" zet.

Weski zou van mening zijn dat de advocaat en zijn of haar collega hun anonimiteit moeten opgeven, omdat T. anders geen eerlijk proces krijgt. Zij bestrijdt dat. B.'s advocaat doet "willens en wetens in strijd met de feiten allerlei lasterlijke en zelfs
opruiende uitspraken", aldus Weski.

PERSOONSBEVEILIGING
De nieuwe advocaat van B. deed zijn of haar uitspraken vanochtend in De Telegraaf. De strafpleiter houdt er ernstig rekening mee de rest van het leven persoonsbeveiliging nodig te hebben.

"Met de arrestatie van T. is een slag gewonnen, maar nog niet de oorlog", zegt de advocaat die voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis volstrekt anoniem optreedt in een strafproces, vanwege eventuele vergeldingsacties uit de onderwereld.

De advocaat haalt uit naar strafpleiter Inez Weski, de advocaat van hoofdverdachte Ridouan T. uit Vianen. "Ze zoekt alleen maar publiciteit en dient het belang van T. niet. Mijn clint zei: Weski zet mijn nieuwe advocaten voor het vuurpeloton."

De nieuwe advocaat noemt het een eer het werk van de vermoorde advocaat Derk Wiersum voort te zetten. "Ik erger me aan mensen die hun mond vol hebben van de rechtsstaat, maar wegduiken als die moet worden verdedigd."

MARENGO
Nabil B. is de kroongetuige in het Marengo-proces, dat draait om een reeks moorden die veelal in de provincie Utrecht werden gepleegd. Het gaat onder meer om de moord op Ranko Scekic in Overvecht, de vergismoord op Hakim Changachi in diezelfde wijk en de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein. Al die zaken zijn door het OM samengevoegd in n proces.

Ridouan T. uit Vianen is de hoofdverdachte in het proces. Hij werd eind vorig jaar opgepakt in Dubai.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -