Emotionele dienst voor Marlies

LEUSDEN - In Leusden is donderdag Marlies van der Kouwe begraven.
"Ayo, lieve Marlies, tot later", met die woorden nam Jan Willem van der Kouwe afscheid van zijn dochter Marlies tijdens de herdenkingsdienst donderdag in de katholieke Sint Fransiscus Xaveriuskerk aan 't Zand in Amersfoort.
Hij refereerde daarmee aan haar laatste woorden van haar weblog tijdens haar verblijf op Bonaire, waar zij als apothekersassistente werkzaam was. Zij verdween in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september, nadat ze op weg naar huis van haar fiets was getrokken.
Op 17 oktober werd haar lichaam gevonden. De 27-jarige Ryan P. heeft bekend dat hij haar heeft gewurgd toen hij haar tas probeerde te stelen.

RECHERCHEURS

De dienst in Amersfoort werd door ongeveer 250 mensen bijgewoond. Onder hen rechercheurs die op Bonaire meewerkten aan het onderzoek. "Naast intens verdriet, verslagenheid en boosheid voelen we ook veel dankbaarheid. Dat is te danken aan de Antilliaanse en Nederlandse politie die een prestatie van formaat

hebben neergezet. Wij zijn het eiland veel verschuldigd", sprak de vader.
"We zijn zo blij dat ze gevonden is. Onze grote angst was dat we ons bij elk telefoontje of smsje zouden afvragen of zij het zou zijn."
Tijdens de dienst spraken ook moeder Lily, zus Nienke en meerdere vriendinnen en vrienden hun verdriet uit over het verlies van Marlies. "Vandaag begraaf ik jou in mij. Dan kan ik met je praten en antwoorden. Vanaf vandaag leef jij in mij. Ik zal twee levens leven met jou in mij" zei haar zus.

PAPIAMENTU

De voorganger van de dienst was dominee C. de Boon van de protestante gemeente Leusden. Tijdens de herdenking werd psalm 139 voorgelezen, die over de geborgenheid van de Heer gaat. Daarnaast was er veel aandacht voor de liefde voor het eiland Bonaire waar Marlies ook opgroeide.
De dienst eindigde met een samenzang van het lied in het Papiamentu: Mas Serka Bo, Mi Dios (Heel dicht bij u mijn Heer).
Van der Kouwe is later donderdag op de begraafplaats Rusthof in Leusden begraven. Ze woonde tot haar vertrek naar Bonaire in Leusden.
Marlies van der Kouwe is 24 jaar geworden.

Emotionele dienst voor Marlies
Emotionele dienst voor Marlies

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.