RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse jongerenpartijen willen vuurwerkverbod in de stad

UTRECHT - Vijf Utrechtse jongerenpartijen willen een algemeen verbod op vuurwerk in de stad. Ze stellen voor om als alternatief een centrale vuurwerkshow te organiseren.

De Jonge Democraten, DWARS, JOVD, PINK en Jonge Socialisten zamelen handtekeningen in voor een initiatiefvoorstel. Dat willen ze daarna voorleggen aan de gemeenteraad.

Volgens de jongerenpartijen verliep de jaarwisseling onrustig met tal val autobranden, arrestaties en hulpverleners die bekogeld werden met vuurwerk. "De schade die vuurwerk aanricht is dusdanig groot dat een verbod de juiste oplossing is", zegt JOVD-voorzitter Robert Snitselaar.

Een centrale vuurwerkshow is volgens de jongerenpartij een prima alternatief voor zelf vuurwerk afsteken. "Meer dan de helft van de Nederlanders wil een vuurwerkverbod. Utrecht zou als progressieve stad moeten voorlopen en naar deze Nederlanders moeten luisteren", vindt Nyna Visser, voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht.

GEMEENTERAAD IS VERDEELD
In de Utrechtse gemeenteraad zijn de meningen over een vuurwerkverbod nog verdeeld. De meeste partijen willen landelijke regels, in plaats van een regionaal verbod, blijkt uit een rondgang.

Vorige week werd ook duidelijk dat inmiddels alle burgemeesters in de provincie Utrecht wel voor een vuurwerkverbod zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -