RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetballers FC Utrecht zetten handtekeningen op piano voor goed doel

UTRECHT - Spelers van FC Utrecht hebben vanmiddag hun handtekeningen gezet op een piano. Het muziekinstrument is beschilderd door kunstenaar Michel Poort en wordt het eerste veilingstuk tijdens het Gala voor het Kind in mei. Tijdens het gala wordt geld opgehaald voor drie goede doelen: Utrecht Maatschappelijk, IT4Kids en De Magische Speelgoedwinkel.

Midden op het voetbalveld van stadion Galgenwaard staat de piano. Voetbalspelers staan eromheen met kunstenaar Michel Poort en schrijven met een zwarte dikke stift hun handtekeningen op de vleugel. Om hen heen treden artiesten op. Er is ook een tafel waar aanwezigen champagne kunnen drinken.

KINDEREN
Ook voetballer Willem Janssen zet zijn handtekening op de piano. "Het is heel belangrijk dat kinderen die het wat minder hebben de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten, theatervoorstellingen te kunnen bezoeken en cadeaus te krijgen", zegt hij. "Heel veel kinderen hebben het wat moeilijker dan andere kinderen en daarvoor hopen we wat extra's te doen."

"Hoe gaaf is het om de lat even wat hoger te leggen met een piano? Het straalt toch wat klasse en muzikaliteit uit, een piano op de middenstip. Het is net anders dan een bal of schilderij." Een piano vindt Noorlander ook goed bij het thema passen voor het aankomende gala. Het thema is 'de Italian stijl'. "We wilde heel graag een thema kiezen dat staat voor gezelligheid en familiair", zegt Noorlander. "Dan staat Italiaans daar natuurlijk heel erg voor."

Het Gala wordt georganiseerd door Utrechtse ondernemers. Dit jaar is de derde editie en de organisatie verwacht zo'n zeshonderd gasten. Naast de veiling met onder anderen schilderijen en ballen met handtekeningen, zijn er op het Gala van het Kind ook optredens met artiesten en een diner. Noorlander: "De vorige jaren waren fantastisch, maar dit jaar pakken we nog grootser aan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -