RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boeren kondigen nieuwe acties aan

UTRECHT - De boeren gaan opnieuw actievoeren. Wanneer en waar precies is nog onbekend.

Boerenprotestgroep Agractie wil op één datum op veertig "opvallende locaties" door heel Nederland agrarische producten gaan "aanbieden". Het gaat onder andere om supermarkten en winkelcentra. Die zullen volgens Agractie worden "aangekleed met tractoren en spandoeken". Het streven is om de actie binnen acht weken plaats te laten vinden.

Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen. "Om aan de consument te laten zien en voelen wat de Nederlandse boer over het algemeen voor een product krijgt, zullen de producten voor het (bijna symbolische) bedrag van de gemiddelde opbrengst voor de boer, verkocht worden."

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actie gevoerd, onder meer in De Bilt. Naast hun onvrede over de prijzen die zij voor hun producten krijgen, protesteerden ze ook tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Boeren worden daardoor hard getroffen, stellen ze. De acties leidden tot veel verkeerschaos, omdat boeren massaal met hun tractoren de weg op gingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -