RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderklompen gevonden bij uitgraven Utrechtse singel

UTRECHT - Een bijzondere vondst in Utrecht. Bij het uitgraven van de Catharijnesingel zijn twee klompjes gevonden. De projectorganisatie vraagt zich op Facebook af van wie ze zijn. "Waar komen ze vandaan? Loopt Hannes niet meer op klompen?", verwijst CU2030 naar het kinderliedje.

Utrecht was eeuwenlang helemaal omsingeld. Tot de jaren zeventig. Toen werd een deel van de singel gedempt, tot verdriet van veel Utrechters. Nu wordt historische singelstructuur rond de binnenstad in ere hersteld.

Sinds een paar jaar loopt het water weer vanaf de Weerdsingel tot aan TivoliVredenburg. Momenteel wordt gewerkt aan het laatste stuk bij de Catharijnesingel. Hier moet ook een stadsgracht komen met werven, horeca en winkels. De singel sluit aan op de Leidse Rijn zodat een nieuwe vaarverbinding ontstaat.

De opening van de doorgetrokken singel is op 12 september. "Nog 242 nachtjes slapen. Dan is de singel weer rond en is 'ie weer helemaal van de stad. Dat wordt een feestje hoor. Dat kun je op je klompen aanvoelen!", grapt CU2030.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -