RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rivierenwijk legt zich niet neer bij komst bruggen over het Merwedekanaal

1/2
UTRECHT - De bewoners in Rivierenwijk in de stad Utrecht denken dat het niet nodig is om extra bruggen aan te leggen voor de bewoners van de nieuw te bouwen wijk in de Merwedekanaalzone. Ze gaan er alles aan doen om de aanleg van de bruggen tegen te houden.

In deze autovrije wijk moeten in totaal 10.000 woningen worden gebouwd. Volgens de gemeente zijn de extra bruggen over het Merwedekanaal nodig voor de nieuwe bewoners om via de Rivierenwijk naar het centrum van de stad te komen. Van de brug bij de Waalstraat zullen duizenden fietsers gebruikmaken.

De bestaande bruggen zouden het nieuwe fietsverkeer niet aan kunnen hoorde Birgit Matser van de werkgroep Houd Rivierenwijk Leefbaar gisteravond tijdens een bijeenkomst voor de huidige bewoners. "Ik twijfel eraan of dat vergaand onderzocht is. Er werd gezegd dat er wat aanpassingen aan die brug zullen komen om er makkelijker op te kunnen fietsen. Uitgebreider heb ik er niets over gehoord. Dat vind ik ontluisterend. Dat is de basis voor de motivatie om hier wel of geen extra bruggen aan te leggen."

SLECHT PLAN
De bewoners in Rivierenwijk protesteren al langer tegen de plannen van de gemeente om zoveel bruggen aan te leggen over het Merwedekanaal. In het totale gebied gaat het nu om vijf bruggen in plaats van zes. De gemeente zegt een brug minder aan te leggen in het gebied bij Rivierenwijk en dan blijven er alsnog twee bruggen over waar woonboten voor moeten wijken.

Matser: "Ik vind het natuurlijk heel belangrijk dat mensen die hier met plezier in de woonboten leven, dat zij er niet uit moeten voor bruggen die meer een voorwaarde lijken te zijn dan dat er echt een basis voor is."

De bewoners begrijpen dat er gebouwd moet worden in deze tijd van woningnood, maar blijven protesteren tegen de komst van zoveel bruggen. Matser: "Wij bezinnen ons nu op nieuwe plannen om toch aan de gemeenteraad duidelijk te maken dat het een slecht plan is wat ons betreft om hier alsnog twee bruggen aan te leggen."

Rivierenwijkers tegen bruggen Merwedekanaalzone


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -