RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woningbouw in Park Schothorst nog niet van tafel

AMERSFOORT - De coalitiepartijen in Amersfoort sluiten woningbouw in Park Schothorst niet uit. Eerder werd een plan voor zestig huizen ingetrokken, wegens gebrek aan draagvlak bij omwonenden.

Tijdens een rondetafelgesprek vanavond in het Amersfoortse stadhuis konden omwonenden hun zegje doen. Dat gebeurde eind november ook al tijdens een druk bezochte inloopbijeenkomst in Park Schothorst. Toen werd een plan gepresenteerd voor een stadsboerderij in combinatie met een paar zorgwoningen. In de raadzaal vroegen de verschillende insprekers opnieuw aandacht voor dit idee.

DRAAGVLAK
Alle fracties zijn van mening dat omwonenden hoe dan ook betrokken moeten worden bij wat er ook gaat komen, maar op welke manier dat moet gebeuren is nog niet duidelijk. Zo vroeg Jeroen Bulthuis, raadslid van de meebesturende partij GroenLinks, zich af of er überhaupt draagvlak is voor welke vorm van woningbouw dan ook.

"Ik zou hen daarom wel mee willen laten praten, maar niet mee willen laten beslissen", liet Bulthuis dan ook weten. Raadslid Rob Smulders van oppositiepartij PvdA gaf de aanwezige omwonenden vooral een compliment voor de uitgestoken hand.

WONINGTEKORT
De coalitiepartijen D66, VVD, GroenLinks en ChristenUnie hebben met elkaar afgesproken om jaarlijks duizend woningen te bouwen om het woningtekort tegen te gaan. Op diverse locaties in de stad stuiten woningbouwplannen op weerstand van inwoners. Het opofferen van het groen en de hoogte van de bebouwing zijn daarbij veel gehoorde argumenten.

Een groot deel van de oppositie roept de gemeenteraad nu op om in Park Schothorst onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een kleinschalige stadsboerderij en zorgwoningen. Daarover wordt binnenkort een beslissing genomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -