Eemnes belooft gratis vogelhuisjes bij nieuwjaarsreceptie; avond nog nooit zo goed bezocht

© RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
EEMNES - In het Huis van Eemnes was het vanavond drukker dan ooit op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Kwam dat doordat de receptie niet in het gemeentehuis, maar in het Huis van Eemnes gehouden werd? Of waren het de beloofde gratis vogelhuisjes die de gemeente uitdeelde?
"Ik weet dat u van gratis houdt, maar deze opkomst had ik niet verwacht", zegt burgemeester Roland van Benthem tijdens zijn toespraak. De opmerking kan op heel wat gelach rekenen. De burgemeester doelt op de gratis mezenkastjes, waarvan er tweehonderd zijn besteld voor de gelegenheid. Veel te weinig, want een snelle schatting doet vermoeden dat er wel vijfhonderd, en misschien nog wel meer, inwoners bij de nieuwjaarsreceptie aanwezig zijn.
Tekst gaat verder onder foto.
Er zijn veel te weinig mezenkastjes bij de nieuwjaarsreceptie.
Er zijn veel te weinig mezenkastjes bij de nieuwjaarsreceptie. © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers

EIKENPROCESSIERUPS

Dat betekent dat niet iedereen met het beloofde mezenkastje naar huis gaat vanavond. De gemeente wilde met het ludieke cadeau de eikenprocessierups bestrijden. De vogels staan erom bekend dat ze de rupsen graag opeten.
Een aantal mensen is voor de eerste keer ooit naar de nieuwjaarsreceptie gekomen. Een enkeling laat weten nu te komen vanwege de locatie, het Huis van Eemnes. Hoe dan ook is duidelijk dat het super druk is vanavond.
De mensen die geen vogelhuisje hebben bemachtigd, komen op een lijst te staan. Zij kunnen later alsnog een mezenkastje ophalen bij het gemeentehuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.