RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet en de heren van het walking football: de derde helft

1/2
MAARSSENBROEK - Sinds vorige week is Margreet te gast bij de heren van het walking football team van OSM'75. Drieentwintig 60+-ers staan iedere maandag in Maarssenbroek op het voetbalveld om tijdens de 1,5 uur durende training lekker te bewegen, grappen te maken en een partijtje te spelen.

WALKING FOOTBALL
Walking football is eigenlijk 'gewoon' voetbal, maar dan voor senioren. Een paar regels zijn aangepast. Zo mag je niet rennen, is fysiek contact verboden en wordt er op een kleiner veld gespeeld. Wat niet anders is, is het fanatisme van de spelers. Trainingen worden bijna nooit overgeslagen en tijdens een wedstrijdje gaat iedereen toch vooral voor de winst.

Ook ná de training gaat de gezelligheid door. "Zo'n 'derde helft' is toch zeker zo belangrijk hoor", grapt één van de spelers. "We nemen altijd eerst de voetbalcompetitie van het afgelopen weekend door en daarna gaat het vaak over de vrouwen, de kleinkinderen en de vakanties."

SOCIALE CONTACTEN
Da's dan meteen ook wat veel heren zo leuk vinden naast het potje voetbal: de sociale contacten. "Ik wil eigenlijk nooit een training overslaan", zegt speler Bert. "Ik vind het heerlijk om 'de wei' in te gaan en een wedstrijdje te doen, maar kom ook heel erg voor de gezelligheid. Het dollen met elkaar. Op zondagavond zit ik me er al op te verheugen!"Margeet en het walking football: de training


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -