RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tbs geëist voor poging tot doodslag op baby's Amersfoortse vrouw

AMERSFOORT - De moeder van de twee dode baby's die in 2014 zijn gevonden in de woning van een Amersfoortse, moet wat het Openbaar Ministerie betreft tbs met voorwaarden krijgen. Er werd ook een jaar deels voorwaardelijke gevangenisstraf geŽist, maar omdat Johanna H. al 231 dagen in voorarrest heeft gezeten zou ze niet terug de cel in hoeven.

De twee dode baby's die bij een Amersfoortse vrouw thuis zijn gevonden, zijn waarschijnlijk voor of tijdens de bevalling overleden. Dat zeggen deskundigen vandaag bij het Hof in Den Bosch.

VERSLAAFD

Johanna H. meldde zich begin 2014 bij de politie. Ze vertelde daar dat ze haar overleden kinderen in plastic had gewikkeld en in een beautycase en in een koektrommel had verstopt. Ze was op dat moment verslaafd aan alcohol en cocaÔne.

De vraag is of Johanna H. schuldig is aan de dood van de twee kinderen. H. werd door de rechtbank in Utrecht en later het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken, omdat niet met zekerheid was vast te stellen of de kinderen levend of dood waren bij de geboorte. De Hoge Raad verwees de zaak echter terug naar het hof in Den Bosch, omdat duidelijk moet worden of het handelen van H. de dood van de baby's tot gevolg had.

OVERLEVINGSKANS

Twee deskundigen stellen nu dat de kans dat de kinderen al dood waren voordat ze op de wc ter wereld kwamen, zeer aannemelijk is. De vrouw liet de baby's in eerste instantie in de pot liggen. De advocaat-generaal probeerde te achterhalen of de baby's een overlevingskans hadden gehad als ze direct na de geboorte wel hulp hadden gekregen.

De kinderen hadden beiden een forse groeiachterstand, hoewel de zwangerschappen wel vrijwel voldragen waren. H. was tijdens de zwangerschappen stevig blijven roken, drinken en gebruikte drugs.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -