Instellingen

Jeroen Zoet voor het eerst op trainingsveld FC Utrecht: 'Ik had direct een goed gevoel'

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht verwelkomde vandaag Jeroen Zoet op het trainingsveld. De doelman die overgekomen is van PSV begon met een oefening voor de keepers en sloot later aan bij een partijspel. Hij ziet bij FC Utrecht een nieuwe uitdaging. "Het is leuk om hier te beginnen en de eerste training zo mee te doen", zegt Zoet.
Bij de Eindhovenaren was Zoet na een mindere periode zijn basisplaats kwijtgeraakt. Hij wilde daarom weg bij PSV. Nadat bij FC Utrecht eerste doelman Maarten Paes geblesseerd raakte tijdens het trainingskamp, sloeg technisch directeur Jordy Zuidam toe.
Jeroen Zoet: "Nadat ik duidelijkheid had, heb ik snel een keuze gemaakt"

SNELLE KEUZE

"Voor mijzelf had ik duidelijkheid gecreëerd", aldus Zoet. "Nadat ik dat had, heb ik snel een keuze gemaakt. Gisteren heb ik gesproken met de trainer en de technisch directeur. Eigenlijk had ik direct een goed gevoel. Ik heb toen gezegd dat het geregeld moest worden, omdat ik dan zo snel mogelijk aan kon sluiten."
Ik ben gaan voetballen om elk weekend te spelen, dat is hier mogelijk
Jeroen Zoet
Voor de meervoudig international waren er opties te over. Ook vanuit het buitenland was er interesse voor Zoet. "Ik heb in de vakantie nagedacht over eventuele stappen die ik zou kunnen of moeten maken, om ook weer verder in de toekomst te kijken. Ik ben gaan voetballen om elk weekend te spelen, dat is hier mogelijk", legt hij uit.
De doelstelling van Zoet met FC Utrecht is om Europees voetbal te halen: "Ik ben nu bezig om hier de jongens en de omgeving te leren kennen. Mijn gevoel is positief. Het is een team dat goed op elkaar in is gespeeld en kwaliteit heeft. Ze staan er goed voor en dat moet alleen maar nog beter om de doelstelling te behalen."

EK VOETBAL

Komende zomer is het Europees kampioenschap voetbal. Een van de redenen voor Zoet om naar FC Utrecht te komen en te gaan spelen, al heeft hij zijn gedachten eerst bij zijn debuut voor FC Utrecht. "Voor mij is vrijdag het allerbelangrijkste", doelt hij op het uitduel met PEC Zwolle. "Al mijn energie gaat daarheen. Als dat goed gaat en ik stop daar al mijn energie in en vervolgens in de volgende wedstrijden, dan kan het zomaar een leuke zomer worden."
Jordy Zuidam: "Dat een international voor ons kiest, daar mogen we heel trots op zijn"

BUITENKANS

Voor technisch directeur Jordy Zuidam was de komst van Zoet een spoedklus. "Het is ontstaan op trainingskamp, waar Maarten Paes een langdurige blessure heeft opgelopen. Toen ontstond een situatie dat wij daar een oplossing voor wilden. Dan is Zoet wel een buitenkans. Voor iemand met zijn CV mogen we heel blij en trots zijn dat we hem hebben kunnen vastleggen door dit seizoen", aldus Zuidam.
"Maandag is het intensieve contact ontstaan en we hebben het binnen 24 uur kunnen afronden", blikt Zuidam terug. "Daar zijn we ontzettend blij mee, zeker met het oog op het belangrijke programma dat we de komende weken gaan krijgen. We zijn hartstikke blij met de oplossing, ondanks de andere opties die hij had. Dat een international voor ons kiest, daar mogen we heel trots op zijn."
Voor hem is het heel belangrijk om lekker te keeper bij een club met veel ambities, er is veel te winnen en hij wil daar aan bijdragen.
Technisch directeur Jordy Zuidam
Zuidam wist dat Zoet op een dood spoor zat bij PSV. "Voor hem is het heel belangrijk om lekker te keeper bij een club met veel ambities. De weg is nog open, er is veel te winnen en hij wil daar aan bijdragen. Daarbij heeft hij ook nog de wens om mee te gaan naar het EK. Als hij ons kan helpen en wij kunnen hem helpen, dan is het een win-winsituatie."
Gezien de situatie van Paes leek mogelijk ook een terugkeer van David Jensen onder de lat mogelijk. De komst van Zoet zorgt ervoor dat de Deense goalie kan blijven zoeken naar een nieuwe club. "We hebben een goed gesprek gehad met David en zijn zaakwaarnemer. We gaan een oplossing zoeken, daar zijn we nog steeds mee bezig", aldus Zuidam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.