RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe cao ziekenhuizen definitief

PROVINCIE UTRECHT - Alle vakbonden hebben ingestemd met een nieuwe cao voor ziekenhuizen. Eerder al waren CNV en FNV akkoord gegaan met de voorstellen. Dat geldt nu ook voor de leden van zorgbond NU91 en beroepsorganisatie FBZ. Daarmee is de nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel is
definitief vastgesteld.

Half december werd het onderhandelaarsakkoord bereikt voor de 200.000 medewerkers die onder de cao vallen. Ziekenhuispersoneel krijgt een structurele loonsverhoging van 8 procent in de cao-periode van 27 maanden.

Ook is er een hogere onregelmatigheidstoeslag afgesproken die uitkomt op een extra structurele loonsverhoging van zo'n 2,5 procent. Verder krijgen alle ziekenhuismedewerkers deze maand een eenmalige bruto-uitkering van 1200 euro over 2019. In het akkoord zijn ook hogere salarissen afgesproken voor leerlingen en stagiairs.

De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen hadden, na maandenlange acties bij ziekenhuizen, vorige maand een akkoord gesloten. In november was er op het Jaarbeursplein nog een grote landelijke ziekenhuisstaking, medewerkers eisten een stevige structurele loonsverhoging en betere afspraken over werk- en rusttijden. Onder meer het Diakonessenhuis in Utrecht, het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein, het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede deden mee aan de actie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht