RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Manifest voor nieuw station Loenersloot, maar bewoners zijn huiverig

LOENERSLOOT - Twintig organisaties uit de gemeente Stichtse Vecht hebben vandaag bij de provincie een manifest aangeboden voor een station bij Loenersloot. Onder meer dorpsraad Loenen aan de Vecht, dorpsraad Vreeland, meerdere zorggroepen ťn scholen sloten zich bij het manifest aan. Initiatiefnemer Ody Neisingh heeft de ondertekende brief als inspreker aangeboden aan Provinciale Staten.

WEERSTAND
Opmerkelijk was dat inwoners uit Loenersloot het pleidooi niet lijken te ondersteunen. Tijdens de vergadering in het provinciehuis waren toevallig ook meerdere bewoners van het dorp aanwezig om in te spreken over de N201. Zij maakten duidelijk dat over dit manifest "nooit met hen is overlegd". Men vreest voor flinke parkeerdrukte als het station bij of in het dorp komt te liggen.

Neisingh begrijpt de zorgen, maar benadrukt dat het een vrijblijvende brief is die vooral de steun voor "een bescheiden station Loenersloot" moet aantonen. "Het moet zeker geen grote P+R worden, zoals in Breukelen. Het zou goed zijn dat betrokkenen met elkaar uit gaan vogelen hoe het station eruit moet gaan zien. Mogelijk zonder parkeren of elders parkeren."

DRUKKE N201
Het station zou een oplossing kunnen zijn voor de verkeersdrukte op de N201. De provincie heeft grote plannen om de provinciale weg aan te pakken. Daarom loopt er een onderzoek naar een mogelijk station bij Loenersloot langs de bestaande spoorlijn tussen Utrecht en Amsterdam, een plan dat ook al bij de lokale politiek vaker is teruggekomen.

"Voor ons als ondernemers, bewoners, maatschappelijke instellingen en sportclubs in de omgeving is een slecht ontsloten route naar de snelweg op zich al vervelend", zegt Neisingh in de brief. "Maar het gebrek aan alternatieven voor reizen met het openbaar vervoer maakt de situatie problematisch."

Gedeputeerde Arne Schaddelee heeft met enthousiasme gereageerd en zegt de steun mee te nemen in de verbouwing van de N201.

Ody Neisingh is in het verleden kort actief geweest voor D66 in Stichtse Vecht als commissielid. Ze geeft aan het manifest als inwoner van Loenen gemaakt te hebben.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -