RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mogelijk goedkoper buskaartje voor arme reiziger

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht kijkt of mensen met een smalle beurs in de toekomst goedkoper met het OV kunnen reizen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat een andere proef voor gratis OV onder ouderen een succes wordt.

Dat werd duidelijk tijdens een debat op het provinciehuis over de tarievenverhoging in het openbaar vervoer. Per gereisde kilometer betalen OV-chipkaarthouders zonder abonnenment anderhalve cent meer dan in 2019.

Het duurdere bus- en tramtarief is nodig om de nieuwe U-Link bussen, de onverwachte toename van reizigers en de proef voor gratis OV onder 65+'ers te kunnen bekostigen. "Dat zijn allemaal ontwikkelingen die niet waren voorzien bij de aanbesteding", aldus gedeputeerde Arne Schaddelee.

Meerdere partijen waren kritisch over de duurdere bus- en tramritten, mede omdat vorig jaar door de btw-verhoging uit 2019 de prijs ook al omhoog is gegaan. Politici waren blij te horen dat arme reizigers in de toekomst mogelijk worden ontzien. Als gemeenten daarbij helpen wil de gedeputeerde een eventueel plan verder onderzoeken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -