RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar gevolgen van minder bussen in kleine kernen

PROVINCIE UTRECHT/LEUSDEN - De provincie gaat onderzoeken wat de sociale gevolgen zijn van minder bussen die rijden door dorpskernen. Dat zegt gedeputeerde Arne Schaddelee toe naar aanleiding van een felle brief van de gemeente Leusden. Het college en de voltallige raad is nog steeds boos over het schrappen van de buslijn in het zuiden van het dorp.

Sinds een aantal jaren kiest de provincie er voor om minder bussen door plekken te laten rijden waar niet veel reizigers zijn. Het nadeel van dat beleid is dat sommige inwoners van kleine dorpskernen, zoals ouderen en mindervaliden, minder makkelijk de deur uit kunnen. Een onderzoek moet gaan bepalen wat de effecten daarvan zijn.

BOZE BRIEF
Het onderzoek komt na een evaluatie over de geschrapte buslijn die door vervoerder Syntus is uitgevoerd. De conclusie is dat dat het verdwijnen van de lijn door Leusden ervoor heeft gezorgd dat meer mensen de bus pakken langs de rand van Leusden. De bus die voorheen door Leusden reed hoeft wat Syntus betreft dan ook niet terug te keren.

Burgemeester Gerolf Bouwmeester "is verre van tevreden" over de manier waarop de evaluatie is gedaan. In een brief, waarin hij namens de voltallige gemeenteraad en het college van Leusden spreekt, schrijft hij dat Syntus zijn eigen vlees keurt.

"Het heeft ons verbaasd en verrast dat aan vervoerder Syntus gevraagd is om haar eigen vervoerproduct te evalueren. En dat vinden wij hoogst onbevredigend", valt er te lezen. Het onderzoek naar deze zogeheten 'vervoersarmoede' moet dit jaar worden uitgevoerd, als er een nieuw vervoersplan voor volgend jaar wordt bedacht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -