RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Bilt gaat verspreiding van kunstgraskorrels in de gaten houden

DE BILT - De gemeente De Bilt gaat de komende maanden toezien op de verspreiding van rubberkorrels, afkomstig van kunstgrasvelden. Mogelijk worden in de tweede helft van het jaar aanvullende maatregelen getroffen. Dat blijkt uit antwoorden van het gemeentebestuur op vragen van GroenLinks-fractievoorzitter Henk Zandvliet.

Zandvliet had zijn bezorgdheid geuit over een gerechtelijk vonnis. Sportaal, het bedrijf dat voor de gemeente Enschede onder andere sportparken beheert, is in december veroordeeld voor milieuvervuiling door rubberkorrels die buiten de kunstgrasvelden van een voetbalvereniging terecht zijn gekomen. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor vergelijkbare gevallen in het hele land.

"De rubberkorrels leiden tot aanzienlijke milieuschade en worden toegepast op de kunstgrasvelden van FC De Bilt en SVM Maartensdijk", aldus Groenlinks. Het college geeft aan dat de instructies voor het onderhoud inmiddels zijn aangepast en dat er het komende halfjaar maandelijks een inspectie plaatsvindt. De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) wordt gevraagd of er nog verdere maatregelen nodig zijn.

"Wat GroenLinks betreft wordt in navolging van andere gemeenten niet langer gekozen voor het aanvullen met versnipperde autobanden, zoals nu gebeurt, maar voor milieuvriendelijker materialen, zoals kurk of kokos", aldus fractievoorzitter Zandvliet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -