RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geregistreerde criminaliteit Bunschoten met kwart gestegen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De geregistreerde criminaliteit in Bunschoten is in 2019 met 24 procent gestegen. Dat blijkt uit het Veiligheidsbeeld van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie. In totaal steeg het aantal geregistreerde misdrijven van 503 in 2018 naar 624 in 2019.

De stijging is vooral te wijten aan het toegenomen aantal vernielingen (92 om 65), brom-, snor- en fietsdiefstallen (59 om 35), meldingen van jongerenoverlast (54 om 31) en fraudegevallen in de onlinehandel (56 om 38). Ook schrijft de gemeente de stijging toe aan de verruiming van mogelijkheden om online aangifte te doen.

De grootste daler is net als vorig jaar het aantal geslaagde woninginbraken, waarvan het aantal van 28 naar elf daalde. Daarentegen steeg het aantal mislukte pogingen met de helft; van acht naar twaalf. In totaal ging het dus om 23 misdrijven met betrekking tot woninginbraken. In 2017 was dat aantal nog 56; in 2018 ging het om 36 misdrijven. De gemeente schrijft de dalingen toe aan de steeds betere beveiliging van woningen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -