Gedeputeerde Hanke Bruins Slot derde in verkiezing beste lokale bestuurder

© CDA
PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse CDA-gedeputeerde Hanke Bruins Slot is derde geworden in de verkiezing van beste lokale bestuurder van 2019. Ze moest Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam) en Martijn Dadema (burgemeester Raalte) voor zich laten.
Bruins Slot wordt geprezen om haar "eerlijke manier van antwoorden tijdens vergaderingen" en "haar efficiënte stijl in de Provinciale Staten van Utrecht".
Aboutaleb won de verkiezing ook al in 2014 en 2015. Hij wordt geprezen om zijn capaciteit om groepen te verbinden die soms ver uit elkaar lijken te liggen.
Bruins Slot is niet de enige Utrechtse die was genomineerd. Ook Lot van Hooijdonk (wethouder in Utrecht), Hans Marchal (Wijk bij Duurstede) en Gerrit Spelt (Lopik) maakten kans op de winst.
Necker van Naem, het bedrijf dat namens Binnenlands Bestuur de verkiezing van beste bestuurder uitvoert, zegt dat de nominaties voortkomen uit duizend inzendingen. De directeur wil niet zeggen hoeveel reacties er uit de provincie Utrecht of stad Utrecht komen. Mochten de inzendingen eerlijk verdeeld zijn over alle 12 provincies kom je uit op zo'n 80 reacties uit de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.