Geen garantie extra parkeerplaatsen voor mindervaliden in centrum Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat kijken of er een tekort aan parkeerplaatsen is voor mindervaliden in de binnenstad. Er is een inventarisatie gedaan naar eventuele tekorten. Wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) gaat daarmee aan de slag. Een toezegging dat er meer parkeerplaatsen voor mindervaliden komen, wilde de wethouder niet doen.
Van Hooijdonk reageert op vragen uit de gemeenteraad. De SP, PVV en D66 maken zich zorgen over de mogelijkheden voor mindervaliden om hun auto in de binnenstad te parkeren. Tijdens het vragenuur zei Tim Schipper (SP): "Met de komst van nieuwe attracties zoals de Bibliotheek op Neude, lijkt het ons van belang om de huidige mindervaliden parkeervoorzieningen te evalueren en zo nodig aan te pakken zodat de stad en haar voorzieningen bereikbaar blijven voor iedereen."
De partijen wijzen erop dat normale parkeerplaatsen vaak geen alternatief zijn voor mindervaliden omdat de ruimte om met een rolstoel in- en uit te stappen ontbreekt. Ook hekelen de partijen de prijs die Klépierre vraagt voor een mindervalide-parkeerplek in zijn parkeergarages. Van Hooijdonk gaf aan daarover met de eigenaar van Hoog Catharijne in gesprek te willen gaan.
De kwestie is aangekaart door Kees Wollenstein in een brief aan de gemeenteraad. Daarin schrijft hij: "Iedere keer verbaas ik mij over de slechte parkeervoorzieningen voor mindervaliden bij Vredenburg; er zijn gewoon geen parkeervoorzieningen. Op uw website verwijst u naar een enkel parkeervak in de nauwe straatjes aan de overkant van Vredenburg in wijk C."
Wollenstein bezoekt Tivoli Vredenburg met zijn bejaarde vader, die in een rolstoel zit. "De enige plekken die in aanmerking komen zijn de invalidenparkeerplaatsen op de Mariaplaats. Dit zijn er slechts vier voor de hele binnenstad van Utrecht!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.