Dakloosheid dreigt voor voedselbanken Amsterdamsestraatweg

© RTV Utrecht
UTRECHT - De voedselbank en de dierenvoedselbank in de voormalige Julianaschool in Utrecht dreigen dakloos te worden. Een alternatief is er niet, zegt wethouder Linda Voortman (GroenLinks). Wel zegt ze dat ze de huisvesting met de initiatiefnemers gaat evalueren.
De wethouder antwoordt daarmee op mondelinge vragen van de PvdA tijdens het vragenuur in de Utrechtse raad. De partij maakt zich zorgen over de toekomstige huisvesting van de Voedselbank en van andere dergelijke initiatieven, die samen één gebouw gebruiken onder het motto 'alles onder één dak'.
Zij moeten de locatie aan de Amsterdamsestraatweg deze zomer verlaten. De PvdA vroeg aan de wethouder of er een alternatieve plek voor Alles onder één Dak bestaat. De vragen werden mede ingediend namens Samen met Student & Starter, het CDA, de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie.
Vooral de handtekening van die laatste partij is pikant, want de ChristenUnie zit in de coalitie en oud-lijsttrekker Maarten van Ooijen is wethouder in het college. Juist Van Ooijen maakte van de huisvesting van voedselbanken een speerpunt in zijn verkiezingscampagne, wat het opvallend maakt dat die huisvesting nog steeds een probleem is.
De wethouder gaat samen met de betrokkenen naar de huisvesting kijken. Het streven van de gemeente is om in elke wijk een uitgiftepunt van de voedselbank te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.