PVV: erken dat anti-homogeweld vaker van moslims komt

© Pixabay
UTRECHT - De PVV in Utrecht maakt zich boos over de mishandeling van een man in een Utrechtse stadsbus. De man zegt mishandeld te zijn door twee Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond. Die zouden hem hebben lastig gevallen omdat hij homo is.
De PVV vraagt aan het college van B&W: "Erkent het college dat de daders van dit soort geweld richting LHTBI'ers vaak een islamitische achtergrond hebben? Zo nee, hoe vaak moet dit dan nog voorkomen, wil u dat wel erkennen?"
Burgemeester Jan van Zanen antwoordde dat de politie de afkomst van daders niet registreert. En dus kan hij geen antwoord geven op de vraag of anti-homogeweld vaker door daders met een islamitische achtergrond wordt gepleegd.
Ook vraagt de PVV aan de burgemeester of de gemeente contact heeft gehad met het slachtoffer en bereid is om in overleg te treden met het bestuur van moskeeën, om het onderwerp van geweld tegen homo's bespreekbaar te maken.

BRIEF

De burgermeester zei dat dat er intensief contact is geweest met het slachtoffer. Ook heeft Van Zanen een brief aan het slachtoffer geschreven. Het incident heeft diepe indruk gemaakt op het slachtoffer, aldus de burgemeester.
Van Zanen ging niet in op de suggestie om met moskeeën in gesprek te gaan. In plaats daarvan somde hij op wat de gemeente allemaal doet om de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap te vergroten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.