RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stint gaat Buszy heten, naam aangepast op verzoek nabestaanden spoordrama Oss


BILTHOVEN - De Stint krijgt een andere naam. Dat gebeurt op verzoek van de nabestaanden van het spoordrama in Oss. De Bilthovense bolderkar zal bij de terugkeer op de weg de naam Buszy krijgen, heeft eigenaar Edwin Renzen gezegd tegen Omroep Brabant.Het ministerie deed namens de nabestaanden van het ongeluk het verzoek om de naam aan te passen. "Als wij dat verzoek krijgen dan voldoen we daar graag aan", zegt Renzen tegen Omroep Brabant.

De nieuwe Stint krijgt onder meer twee remmen, gordels en een rolkooi. "Voorheen was het een bakfiets, nu is het meer een busje. Dat zal dus ook de nieuwe naam worden: Buszy. Dat is een makkelijk woord voor kinderen en heeft een minder negatieve associatie."
In september 2018 botste een Stint op een trein op een spoorwegovergang in Oss. In de elektrische bolderkar zaten kinderen van een kinderopvang. Vier van hen kwamen om. De begeleidster en een ander kind raakten zwaargewond. Er wordt nog altijd onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren.
Het zal nog wel even duren voordat met 'Buszy' gereden kan worden. Na het ongeluk in Oss werd de Stint van de weg gehaald en besloot de minister dat alleen na een reeks aanpassingen er weer met het voertuig gereden zou mogen worden.

De kar wordt op dit moment gekeurd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Als de RDW akkoord is, gaat er een rapport naar de minister. Die heeft uiteindelijk het laatste woord over de terugkeer van de Stint.

VEILIG
Renzen heeft vertrouwen dat die goedkeuring er zal komen. Of de Stint daarna veilig is, vindt hij lastig om te beantwoorden. "Dat is een relatief begrip. Als hij wordt goedgekeurd, voldoen we aan de machinerichtlijn en aan de nieuwe beleidsregels bijzondere bromfiets. Dan zou je kunnen zeggen hij is veilig."

Om na een aarzeling toe te voegen: "Om nou te zeggen dat iets veilig is, dat bestaat niet. Niks is veilig. Met het beste vliegtuig kan iets gebeuren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -