Kamervragen over gedwongen verhuizing Reinaerde-bewoner Lex

Cliënt Lex moet straks naar het Friese Appelscha verhuizen, waardoor hij wordt gescheiden van zijn partner en familie.
Cliënt Lex moet straks naar het Friese Appelscha verhuizen, waardoor hij wordt gescheiden van zijn partner en familie. © Justin Egberts
WOERDEN - De SP heeft Kamervragen gesteld over de verhuizing van een cliënt van de Reinaerde-locatie aan de Selma Lagerlöfweg in Woerden. Cliënt Lex moet straks naar het Friese Appelscha, waardoor hij wordt gescheiden van zijn partner en familie.
"Ik vind het echt ongelofelijk dat ze iemand zo'n aanbod durven te doen. Mensen uit elkaar halen en zo ver op afstand van elkaar zetten, dat is niet de manier waarop je in een fatsoenlijk land met elkaar omgaat", zegt SP-Kamerlid Maarten Hijink.
Hijink wil van de minister weten of hij het acceptabel vindt dat cliënten moeten verhuizen naar locaties die honderden kilometers verderop liggen. Ook wil hij weten of de minister ervoor wil zorgen dat cliënten van Reinaerde in de buurt kunnen blijven wonen van hun omgeving.

PERSOONLIJKE BEMOEIENIS

"Hij moet zich er persoonlijk mee gaan bemoeien met dit soort verhalen. Je ziet in de zorg gebeuren dat zorgorganisaties te weinig samenwerken en dat het ieder voor zich dreigt te worden. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van zorg en de bewoners die in dit soort instellingen wonen. Het gaat hier wel om mensen."
Moet Reinaerdebewoner Lex naar Friesland verhuizen?
Eerder ontstond er al ophef over de op handen zijnde sluiting van de Reinaerde-locatie aan de Selma Lagerlöfweg. Bewoners en medewerkers demonstreerden zelfs tegen een sluiting. Als gevolg van de plannen moeten in totaal 7 mensen op zoek naar een nieuw onderkomen. Het is overigens nog steeds niet duidelijk wat er met de locatie gaat gebeuren.
RTV Utrecht maakte eerder onderstaande reportage over Rick Baars. Hij woont al 13 jaar op de locatie in Woerden:
Bewoners Reinaerde willen aan Selma Lagerlöfweg Woerden blijven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.