RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verwarde man bedreigt Utrechtse leerlingen in hun schoolgebouw met de dood

UTRECHT - Bij de Utrechtse school X11 is een verwarde man het schoolgebouw binnengelopen die leerlingen met de dood heeft bedreigd. Dat schrijft de schoolleiding in een brief aan de ouders van de leerlingen.

De man zou hebben gezegd dat hij mensen zou gaan doodschieten. De school belde hierop direct met de politie, waarna docenten de man naar buiten wisten te leiden. Agenten hebben de man even later in een park in de buurt van de school aangehouden.

De man zou daar regelmatig op een bankje zitten. Hij zou getreiterd zijn door een aantal jongens van de school, zegt een ouder van één van de leerlingen tegen RTV Utrecht. Daarna heeft de man de bedreigingen geuit. De leiding van de gecombineerde vmbo/havoschool meldt dat de man van mening was dat hij "werd lastiggevallen door leerlingen".

Volgens de schoolleiding heeft het incident onrust veroorzaakt onder leerlingen: "Meerdere leerlingen zijn van het incident getuige geweest. Deze leerlingen zijn door de politie gevraagd om een verklaring af te leggen. Verschillende leerlingen zijn erg geschrokken van het incident." De politie heeft de scholieren die getuige waren van de bedreiging nazorg gegeven, zegt een ouder op Twitter.


Ook medewerkers van de school hebben direct geprobeerd in gesprek te gaan met de betrokken leerlingen en in sommige gevallen is contact opgenomen met hun ouders. Veel ouders hebben ook zelf bezorgd gebeld naar de school. Enkele ouders hebben ook hun kinderen opgehaald naar aanleiding van het incident.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -