RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cafébaas Woerden over massale vechtpartij: 'Feyenoordsupporters zijn uitgedaagd door Heerenveen'

1/2
WOERDEN - Het café in Woerden, waar afgelopen zaterdag een flinke vechtpartij was, gaat morgen weer open. Dat laat de eigenaar weten via Facebook. Hij vindt de vechtpartij 'diep triest' en is 'woedend en verdrietig tegelijk' dat het gebeurd is. Het personeel is ook nog van de kaart, maar de kroeg doet de deuren toch weer open.

Afgelopen zaterdag vond er een fikse vechtpartij plaats in café Onze Vrienden aan de Havenstraat in Woerden. Voetbalsupporters van Feyenoord en Heerenveen gingen met elkaar op de vuist. Er raakten drie mensen gewond en er was flink wat schade aan de kroeg.

GEWONDEN

Het personeel was vanochtend druk met het herstellen van de schade. De laatste kapotte barkrukken werden door de vuilniswagen opgehaald. Verslaggever Iris Tasseron sprak met kroegmedewerkers en getuigen. Meerdere medewerkers raakten bij het incident gewond, vertellen ze. "Een aantal kon snel wegkomen en heeft zich tijdens de vechtpartij in een wc verstopt. Het ging er echt heftig aan toe", zegt Tasseron.

"Het personeel is enorm aangeslagen. Zoiets als dit hebben ze nog nooit meegemaakt. Ze willen gewoon weer aan de slag. De ruiten zijn weer hersteld en van de rest van de schade is niet veel meer te zien, dus morgen gaan ze hier gewoon weer open. De schade is vooral aan stoelen, barkrukken en ruiten."

AFSPRAAK

In het Facebookbericht legt eigenaar Gerco de Heer uit wat er nu precies gebeurde afgelopen zaterdag. Hij werd anderhalve week geleden gebeld door supporters van Heerenveen die voorafgaand aan de wedstrijd in Rotterdam met zestig man een biertje wilden drinken in de kroeg.

Zaterdagmiddag belde de politie van Woerden naar de kroeg omdat ze vermoedden dat er een confrontatie zou kunnen komen tussen Heerenveen en Rotterdam. Eén van de supporters van Heerenveen had een aantal Feyenoordsupporters uitgedaagd en ook de naam van de kroeg genoemd. De politie gaf aan de boel in de gaten te houden.

BIVAKMUTSEN

Volgens de eigenaar was het zaterdag vanaf een uur of drie een groot feest in de kroeg. Aan het einde van de middag ging het gros van de supporters richting Rotterdam om de wedstrijd bij te wonen. Een enkeling bleef achter om de wedstrijd op de tv in de kroeg te kijken. Rond half acht belde de politie nog om te checken hoe het ging en de eigenaar gaf aan dat er een topsfeer hing in de kroeg. "Er was dus geen vuiltje aan de lucht", aldus de eigenaar in zijn Facebookpost, die zijn bericht niet persoonlijk aan RTV Utrecht toe wil lichten.

Een uur later ging het mis, vervolgt hij. "Iets voor half negen pak ik mijn drankje van de bar en zie ik in mijn ooghoeken een groep gasten aankomen. Op zich niet raar in een kroeg, maar toen ik nog eens goed keek, zag ik dat de meeste gasten bivakmutsen op hadden. Ik kon daardoor nog snel in paniek roepen 'We worden aangevallen!' en daarna ging alles los. Eerst binnen en daarna nog even buiten. Drie minuten later was alles weer voorbij."

De politie heeft een aantal supporters opgepakt en de eigenaar hoopt dat hij de schade op hen kan verhalen. Hoe het met de gewonden gaat, is niet bekend.

Op deze beelden is te zien hoe supporters met elkaar op de vuist gaan.


Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland kan het verhaal van de cafébaas niet bevestigen. De zaak is nog in onderzoek, zo wordt er nog gezocht naar getuigen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -