RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom over Peterson: "We liepen mank aan de linkerkant"


UTRECHT - De glimlach op het gezicht van John van den Brom spreekt klare taal. De trainer van FC Utrecht is blij met zijn aanwinst Kristoffer Peterson, die maandag als huurling terugkeert in de Galgenwaard. De Zweed stapte afgelopen zomer na een succesvolle periode bij Heracles over naar Swansea City, maar kwam daar niet aan spelen toe.

DIRECT INZETBAAR
"Wij waren in onze manier van spelen nog steeds op zoek naar een speler die bekend is met de club, maar ook bekend is met de competitie", zegt de Amersfoorter. "En veel belangrijker nog, we zochten naar een speler die direct inzetbaar is." Of Peterson dinsdag tegen Eindhoven is, is afhankelijk van de KNVB. "We hebben alle papieren ingediend. Als de vrijgave op tijd komt, zit hij tegen Eindhoven al bij de selectie", aldus Van den Brom.

Peterson speelde in zijn eerste periode bij FC Utrecht links voorin, en die positie bekleedde hij ook bij Roda JC en Heracles. "Wij als staf vonden dat we mank liepen aan de linkerkant. Dat hebben we tot nu toe redelijk ingevuld, maar niet met de dreiging en de diepgang die we hebben aan de rechterkant", vervolgt Van den Brom. "Kristoffer heeft snelheid, een voorzet en scorend vermogen. We hopen dat allemaal te gaan zien."

Van den Brom: "We liepen mank"


VERHUURDE SPELERS
Afgelopen zomer haalde FC Utrecht Patrick Joosten voor die positie terug van VVV Venlo, waar hij op huurbasis goed speelde. Inmiddels is Joosten opnieuw verhuurd, nu aan Sparta. "We hebben het met hem geprobeerd en dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd", zegt Van den Brom. "Vervolgens zijn we met hem in gesprek gegaan en hebben we geconculdeerd dat het voor hem beter is om bij Sparta zijn minuten te gaan maken."

Zo heeft FC Utrecht na Jeroen Zoet de tweede winterse aanwinst binnen. En nadat Nick Venema al eerder werd verhuurd aan Almere City, vertrokken deze maand Patrick Joosten en Giovanni Troupée op huurbasis naar respectievelijk Sparta en FC Twente. "Dat zijn allemaal jongens die doorlopen in hun contract. We hopen dat ze zich zo ontwikkelen dat ze van de zomer als volwaardige speler weer bij ons aanhaken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -