RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden kilo's harddrugs onderschept in Soesterberg: verdachten krijgen vijf jaar cel

SOEST/AMERSFOORT - Vier mannen die twee jaar geleden in Soesterberg werden aangehouden met 450 kilo harddrugs, zijn door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De rechtbank vindt bewezen dat ze schuldig zijn aan het bezit en het vervoer van de drugs. Het Openbaar Ministerie had zes jaar cel geŰist.

De vier werden twee jaar geleden aangehouden bij een politie-actie op de Richelleweg in Soesterberg. Ze reden daar volgens de rechtbank met meerdere auto's in colonne. In een bestelwagen lagen 24 pakketten met in totaal ruim 300 kilo coca´ne en 33 kilo hero´ne, plus 122 kilo van een poeder waarin die twee harddrugs waren gemengd. De drugs zouden een waarde van zo'n 10 miljoen euro hebben.

TIPS NA VERDACHTE GEUR

Tot het moment van hun arrestatie werden de mannen al enkele dagen door de politie in de gaten gehouden in en rond een loods aan de Koningsweg in Soest, die zij als uitvalsbasis gebruikten. Dat gebeurde na tips over verdachte activiteiten en een verdachte geur rondom de loods. Toen daar op een gegeven moment een bestelbusje wegreed, geŰscorteerd door twee auto's, was het tijd om in actie te komen.

De verdachten 34 en 67 jaar oud en komen uit Hilversum, Amersfoort, Heemskerk en Zwaag. Volgens de rechtbank zijn zij allemaal even schuldig aan het bezit en transport van de drugs. Ze krijgen daarom dezelfde straf. Een van de mannen werd ook nog verdacht van wapenbezit, maar de rechtbank vond onvoldoende bewezen dat een vuurwapen in de loods daarwerkelijk van hem was.

VERBEURD VERKLAARD

De auto's die de mannen gebruikten waren bijna allemaal voorzien van verboden ruimtes. Ze worden daarom verbeurd verklaard. Voor de communicatie gebruikten zij zogenoemde PGP-telefoons, waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Hun gewone telefoons hadden zij uitgeschakeld.

De mannen hebben twee weken de tijd om beroep tegen het vonnis aan te tekenen. Als ze dat doen mogen ze het in vrijheid afwachten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -