RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bulgaarse Zandpad-pooier moet ruim twee jaar de cel in

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Een 35-jarige Bulgaar is voor het aanzetten van een jonge vrouw tot prostitutie veroordeeld tot 3 jaar celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft Boris P. een jonge landgenote drie jaar lang uitgebuit. Hij moet haar daarom ook bijna tweehonderdduizend euro terugbetalen. Het vonnis van de rechtbank in Utrecht is gelijk aan de straf die het Openbaar Ministerie vorige maand eiste.

De jonge vrouw, die inmiddels uit de prostitutie is gestapt, leerde Boris P. als 14-jarig meisje kennen in het dorpje waar zij beiden vandaan komen. Zij werd door hem onder meer in de vroegere seksboten op het Zandpad aan het werk gezet. Samen met andere Bulgaarse prostituees werd zijn ondergebracht in een huis in Nieuwegein. Met een van die vrouwen deed zij uiteindelijk aangifte tegen de man.

BETROUWBARE VERKLARINGEN
Volgens de rechtbank zijn de verklaringen van de vrouwen betrouwbaar en consistent. Ze beschreven hoe verdachte hen tot prostitutie aanzette en uitbuitte. Hij regelde daarvoor alles, ook het vervoer met busjes vanuit Bulgarije. Op zijn laptop werden gesprekken gevonden, waaruit zijn prostitutie-activiteiten duidelijk blijken. Dat blijkt ook uit skypegesprekken tussen de man en andere Bulgaren, zegt de rechtbank.

Er was geen sprake van vrijwillige, ongedwongen prostitutie, zegt de rechtbank. De jonge vrouw werd drie jaar uitgebuit door haar mishandeling, bedreiging en misleiding. De man had volgens de rechters enkel oog voor zijn eigen financiŽle gewin en ziet niet in dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Omdat het onderzoek erg lang heeft geduurd, valt de straf iets lager uit dan anders het geval zou zijn geweest.

MISDAADGELD AFPAKKEN
Volgens het slachtoffer heeft zij door de jaren heen veel meer geld voor haar pooier verdiend dan de twee ton die hij nu van de rechter moet terugbetalen. Zo zou hij van haar geld in Bulgarije een grote villa hebben laten bouwen en een dure auto hebben gekocht. Via de burgerrechter kan ze proberen daar nog iets van terug te krijgen. Ook het OM is van plan P . te plukken en wil hem een miljoen euro aan criminele winst afpakken.

Boris P. heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Mogelijk wacht hem in zijn vaderland nog een rechtszaak, want ook de Bulgaarse justitie doet onderzoek naar hem.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -