RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verhuizing langs de Catharijnesingel, bomen terug nabij oude stek

UTRECHT - Vanmiddag werden er zes bomen verplant en langs de Catharijnesingel gezet. De bomen stonden eerder al in de zogeheten Catharijnebak toen daar nog auto's doorheen raasden. Nu de werkzaamheden grotendeels achter de rug zijn, konden de bomen terug naar hun oude stek.

Vorig jaar zijn er al een paar bomen naar de Catharijnesingel verplant. De werkzaamheden kwamen noodgedwongen stil te liggen door werkzaamheden in het drukke gebied. Daardoor was er geen ruimte meer voor de verplantingsmachine.

VERHUIZEN

"Het is zonde om bomen die gewoon nog goed zijn weg te gooien terwijl je ze prima kunt verplanten", zegt projectleider Willem Horst. "Ook heb je dan meteen een boom van een mooi formaat staan, als je een nieuwe boom aan gaat planten heb je meteen een kleine boom en duurt het langer voordat ze groot zijn."

Vanaf september staan de bomen lekker langs het water want dan is de gracht langs de Catharijnesingel doorgetrokken. Willem kan zich goed voorstellen dat dat in de smaak valt. "De oude structuur wordt hersteld, want vroeger lag hier bij dit stukje Catharijnesingel natuurlijk een gracht en die loopt hier zo meteen weer."

Het werd volgens de projectleider tijd dat de bomen hun tijdelijke plek verlieten. "Op het moment dat de gracht doorgetrokken wordt, moeten de bomen weer op de goede plek komen te staan naast de andere bomen", zegt Horst.

VERTROETELEN

Horst vertelt hoe ze te werk gaan tijdens een boomverplanting. "We bereiden de boom voor, pakken de boom vanaf de onderkant op met de machine en rijden dan naar de plek waar hij naartoe moet. Daar zetten we hem dan neer. Het is belangrijk dat ze op een mooi groen plekje staan waar ze lekker in kunnen wortelen, voldoende nazorg en water krijgen. Dan wordt hij helemaal vertroeteld zodat hij goed aan kan slaan."

Volgens Horst gaat het met hun machine redelijk makkelijk, dus hij vindt dit geen moeilijke actie. Het verplaatsen van de bomen duurt ongeveer een dag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -