RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van ontucht verdachte Vleutenaar zegt slachtoffer van verzinsels buurmeisje te zijn

VLEUTEN - Heeft een 55-jarige man uit Vleuten zich schuldig gemaakt aan ontuchtige handelingen met een minderjarig buurmeisje met een verstandelijke beperking, of heeft zij al haar beschuldigingen tegen hem bij elkaar gefantaseerd? Op die vraag moet de rechter binnenkort een antwoord zien te geven.

De verdenkingen waarvoor de man zich vandaag moest verantwoorden, zijn al ruim twee jaar oud. Het meisje was toen 15, maar zou de geestelijke vermogens van een jonger kind hebben. Zij zegt dat de man seksueel getinte whatsapp-gesprekken met haar voerde en een tekening appte met blote borsten en een penis. Hij zou 's nachts steentjes tegen haar raam hebben gegooid en zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Hij zou zichzelf toen een keer op straat hebben bevredigd. Ook zou hij haar een keer op de mond hebben gezoend.

VERZONNEN

Volgens de man is alles wat het meisje beweert, verzonnen. Zij zou alle appjes zelf hebben geschreven met behulp van een fakewhatsapp-account. Daarmee kun je doen alsof je contact hebt met bekende mensen. Het meisje zou seksuele fantasieŽn over hem hebben gehad en stond vaak urenlang voor zijn huis te kijken, waarbij ze verleidelijk danste. Hij zou haar ook herhaaldelijk hebben laten weten daar niet van gediend te zijn.

Toen het meisje hem bleef lastigvallen, zou hij naar haar huis zijn gegaan om er met haar ouders over te spreken. Het meisje stond voor de deur te roken en haar ouders waren niet thuis. Zij beweert dat de man haar toen op haar mond heeft gezoend. Een vriendinnetje en haar moeder zouden dat vanuit een huis aan de overkant van de straat hebben gezien.

FOTO

De man noemt dat een leugen en probeerde dat in de rechtbank aan te tonen met een foto. Het was al donker toen hij naar het huis liep en de afstand is volgens hem te groot om te kunnen zien wat er gebeurt. Hij stond bovendien met zijn rug naar de straat en een bedrijfswagen zou het zicht nog meer hebben belemmerd.

Tijdens verhoren door een psycholoog die voor de politie werkt, heeft het meisje wisselende verklaringen afgelegd. Ze zou ook hebben toegegeven de tekening zelf te hebben gemaakt. Ook haar verhaal over het steentjes gooien paste zij aan. Zij zou 's nachts wakker hebben gelegen en het licht hebben aangehouden, omdat ze bang was voor demonen.

ZEDENZAAK

De verdachte is twintig jaar geleden al eens vrijgesproken in een zedenzaak, waarvoor hij destijds ten onrechte heeft vastgezeten. Hij denkt dat daar de kiem voor de huidige beschuldigingen ligt. Een politieagente die in dezelfde straat woont, heeft volgens hem verhalen over die zaak in de buurt rondgebazuind. Hij heeft zich toen verdedigd door de brief over zijn vrijspraak te laten zien, vertelde hij in de rechtszaal.

In de rechtbank werd al snel duidelijk dat de zaak zich veel te lang heeft voortgesleept. Omdat er geen ondersteunend bewijs is voor het stenengooien en masturberen, vroeg de officier van justitie voor die beschuldigingen om vrijspraak. Voor de kus vond de aanklager de getuigenverklaringen wel voldoende, ook gelooft hij niet dat het meisje zelf fake-appjes schreef aan de man.

Het OM eist daarom een werkstraf van 40 uur tegen de Vleutenaar, plus een voorwaardelijke celstraf van 14 dagen. Ook zou hij haar 250 euro schadevergoeding moeten betalen. Of de rechter daar gezien het flinterdunne bewijs in meegaat is zeer de vraag. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -