RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rico Strieder maakt seizoen af bij PEC Zwolle

UTRECHT - Middenvelder Rico Strieder speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De 27-jarige controleur sluit per direct aan bij de Zwollenaren, die de Duitser tot en met het einde van deze jaargang van FC Utrecht huren.

Strieder genoot zijn jeugdopleiding bij FC Bayern MŁnchen. Voor die club speelde hij van 2003 tot en met 2015. In het vlaggenschip van de grootste club van Duitsland, onder leiding van Pep Guardiola, debuteerde de middenvelder in de 1. Bundesliga. In de zomer van 2015 sloot Strieder aan bij FC Utrecht, waarvoor hij sindsdien 108 officiŽle wedstrijden speelde. Dit seizoen kwam Strieder tot nu toe in 5 Eredivisiepartijen in actie namens FC Utrecht en in die duels speelde hij in totaal 161 minuten.

"Voor Rico is het van belang speelminuten te maken. Wij kunnen hem niet garanderen dat hij die op dit moment bij FC Utrecht kan maken", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "PEC Zwolle biedt Rico nu een kans op speeltijd in de Eredivisie. Wij wensen Rico veel succes in Zwolle en blijven hem de komende maanden uiteraard volgen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -