Oude Schans in Spakenburg wordt autovrij

© Gemeente Bunschoten
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeente Bunschoten wil de Oude Schans in Spakenburg bij wijze van proef voor vier maanden afsluiten voor autoverkeer. Laden en lossen blijft wel mogelijk op gezette tijden.
De Oude Schans maakt deel uit van de Oude Haven. Volgens de gemeente onderscheidt Spakenburg samen met onder meer de botterwerf en de visafslag zich hiermee van andere dorpen. Het afsluiten van de Oude Schans moet de authenticiteit van het dorp versterken en het winkelklimaat verbeteren. Ook moet het centrum er veiliger door worden.
Door de afsluiting moet autoverkeer bij de Oude Haven, Hoekstraat en Turfwal de wijk verlaten via de Nieuwe Schans en het Schansplein. De Oude Schans wordt afgezet met verzinkbare paaltjes en ook komt er een bord dat aanduidt dat het gebied een voetgangerszone is. Fietsen blijft wel toegestaan.
De afsluiting gaat in per half mei. Bewoners kunnen zich al van tevoren uitspreken over de maatregel via een enquête. Ook is er woensdag 4 maart om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.