Indra heeft weer een dikke buik, babyolifantje op komst in Amersfoort

Moederolifant Indra is opnieuw drachtig.
Moederolifant Indra is opnieuw drachtig. © Dierenpark Amersfoort
AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort verwacht de geboorte van een Aziatisch olifantje. Moederolifant Indra is opnieuw drachtig en zal naar verwachting in maart het leven schenken aan een nieuwe inwoner van de dierentuin.
De dierentuin heeft de blijde gebeurtenis vandaag aangekondigd. Meerdere tests hebben bevestigd dat Indra inderdaad een jong van mogelijk tachtig kilo in haar buik draagt. Volgens een persbericht gaat het goed met haar.

DIKKER DAN ANDERE DIKHUIDEN

Olifantenexpert Marjo Hoedemaker van het dierenpark hintte onbedoeld al eerder op de reusachtige verrassing. Half november wilde hij in een interview met verslaggever Robert Jan Booij op Radio M Utrecht nadrukkelijk niet ingaan op de vraag of Indra een jong bij zich droeg. Booij had opgemerkt dat ze wat dikker was dan de andere dikhuiden.
Verslaggever Robert Jan Booij had in november al zijn vermoedens
"Olifanten zijn van nature erg dik", probeerde Hoemaker die ochtend nog. De verslaggever vroeg hem op de man af of er een kleine dikhuid op komst was en daarop riposteerde hij: "Volgende vraag!" "Wanneer is de bevalling?", wilde Booij weten. "Wij zijn blij dat alles goed gaat", liet Hoedemaker zich ontvallen.

ERVAREN MOEDER

Inmiddels mag iedereen het weten. De dracht die 22 maanden duurt zit er voor Indra bijna op. Volgens het dierenpark is Indra een ervaren moeder. Drie jaar geleden werd haar dochter Yunha geboren. Eerder beviel ze al van Kyan en Kina. In 2007 liep haar dracht uit op een drama, toen Indra en haar moeder Khine War War haar pasgeboren kalfje vertrapten.
Dierenpark Amersfoort registreert de olifanten met camera's, waardoor belangstellenden de aanstaande bevalling kunnen volgen via webcams.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.