RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels-captain voorspelt geen uitslag: "Maar wij gaan door"

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Na drie mislukte pogingen hoopt IJsselmeervogels vanavond eindelijk eens een bekerwedstrijd te winnen van Go Ahead Eagles. In 1993 waren de Bunschotense voetballers nog het dichtst bij een stunt tegen de profs uit Deventer. Go Ahead eagles won toen na verlenging met 1-2, nadat Renger de Groot de Vogels op voorsprong had gebracht.

In 1995 eindigde IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles in 0-2, in 1998 werd het 1-3. Een andere bekerlink tussen beide clubs dateert van het succesjaar van IJsselmeervogels in 1975. De halve finale tussen IJsselmeervogels en FC Twente kon niet in Bunschoten worden gespeeld, en werd daarom in het stadion van Go Ahead Eagles afgewerkt.

SPECIALE WEDSTRIJD
Voor twee spelers van IJsselmeervogels is het duel tegen de Eagles extra speciaal. Aanvoerder Gillian Justiana is een geboren Zwollenaar en speelde ook twee seizoenen voor PEC Zwolle. Voor hem is de ploeg uit deventer de aartsrivaal. "Bij mij leeft de wedstrijd echt. Ik ben geboren en getogen in Zwolle en ik weet wat het is om tegen de Eagles te spelen. Dat ik nu bij de Vogels speel maakt dat gevoel niet anders."

Gillian Justiana: "Bij mij leeft die wedstrijd echt"


Centrumverdediger en geboren Bunschoter Kevin van Diermen werd in 2011 door Vitesse verhuurd aan Go Ahead Eagles. "Het was maar een half jaar, maar toch heeft de club veel indruk op me gemaakt. Vooral het publiek bij de thuiswedstrijden", zegt Van Diermen, die in acht duels één keer scoorde voor Go Ahead.

Die ploeg is bezig aan een ongekend goede reeks. Na de zege van afgelopen zondag op FC Den Bosch is Go Ahead al 20 wedstrijden ongeslagen. "Maar dit zijn wedstrijden op zich", zegt Van Diermen. "Dat zag je ook toen wij in de vorige ronde tegen SteDoCo speelden. Daar moet je normaal makkelijk van winnen, maar de beker maakt iets extra's los."
IJsselmeervogels won in de geschiedenis van de KNVB beker al negen keer van een profclub. In 1974/1975 werden SC Amersfoort, FC Groningen en AZ'67 verslagen. In latere jaren volgden zeges op Heerenveen, Heracles, Helmond Sport, Emmen, Achilles'29 en FC Den Bosch.
Bij de zeges op Helmond Sport en Emmen was de huidige trainer Gert Kruys ook trainer van de Vogels.
GO AHEAD FAVORIET
Toch lijdt het geen twijfel dat Go Ahead de favoriet is. "Ze hebben veel loopvermogen en door die lange reeks zonder nederlaag hebben ze veel vertrouwen", zegt Justiana. "Maar wij moeten ons eigen ding doen. Wij spelen thuis, voor veel publiek."

Eerder dit seizoen wonnen de Vogels al van FC Den Bosch. En dat is bepaald geen unicum. "Ik ben als prof vaker dan eens door amateurs uitgeschakeld", vult Van Diermen aan. "Maar alles moet wel kloppen. Je moet boven jezelf uitstijgen en alles moet meezitten."

 Kevin van Diermen: Kevin van Diermen: "Alles moet wel meezitten" | Foto: IJsselmeervogels

"Hoeveel het wordt?", vraagt Justiana. "Dat weet ik niet, maar wij gaan door." Zelfs de afwezigheid van de geschorste topscorer Danny van den Meiracker en middenvelder Gwaeron Stout verandert niets aan dat optimisme. "Er zullen nu andere jongens opstaan. In deze wedstrijd hoef je niemand te motiveren."

Kevin van Diermen: "De beker maakt iets extra's los"


LIVE
IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles begint vanavond om 18.30 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -