Nieuwe arrestatie voor moordpoging in Utrechtse wijk Ondiep

© Koen Laureij
UTRECHT - De politie heeft vanochtend opnieuw een verdachte aangehouden voor een liquidatiepoging in de Utrechtse wijk Ondiep, ruim een jaar geleden. Op 3 december 2018 werd een buurtbewoner klemgereden op de Rietstraat en vanuit een bestelbus een aantal keer beschoten.
Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hand, maar overleefde de aanslag door snel met zijn auto achteruit te rijden toen de kogels op hem werden afgevuurd. De daders, die in een zwarte Volkswagen Transporter reden, gingen er vandoor en stapten een paar straten verder over in een andere auto. Daarbij werden ze door bewakingscamera's vastgelegd.
SCHUTTTER?
De man die vandaag is opgepakt, is 48 jaar oud. Hij heeft volgens de politie geen vaste woon- of verblijfplaats. Of het om de vermoedelijke schutter gaat, kan een politiewoordvoerder niet zeggen. Wel vertelt hij dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten. In de zaak werden vorig jaar al twee verdachten aangehouden. Omdat zij weigeren iets te zeggen, is de aanleiding voor de aanslag nog onduidelijk.
Een van de eerder opgepakte verdachten, een 46-jarige Hagenaar, zou het busje hebben bestuurd waarmee de aanslag werd gepleegd. Zijn zaak zou op 6 januari inhoudelijk worden behandeld, maar werd op het laatste moment uitgesteld. Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank de zaak aan te houden, omdat er concrete, nieuwe informatie boven tafel was gekomen over de identiteit van de voortvluchtige schutter.
De rechtszaak over de liquidatiepoging in Ondiep gaat in maart verder met een nieuwe voorbereidende zitting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.