RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grappen en grollen over de parende panda's (en een filmpje van De Daad)


RHENEN - Of je nou wil of niet: de parende panda's in Rhenen domineren al bijna een etmaal het nieuws. Zowel vandaag als gisteren zorgen de beren op social media voor een stroom aan reacties, grappen en grollen.

Gistermiddag maakte Ouwehands Dierenpark bekend dat de panda's het met elkaar doen. Eindelijk, want lange tijd wilde mannetje Xing Ya weinig weten van fysiek contact met Wu Wen. Maar de stimulerende maatregelen van de dierenverzorgers hebben geholpen. Alles is anders nu en daar zijn ze blij mee in Ouwehands. Beter gezegd: ze zijn euforisch.

Beelden bewijzen: de panda's doen het


Dat de beren eindelijk zijn gaan paren is behalve mooi en een beetje grappig ook belangrijk, want de reuzenpanda wordt met uitsterven bedreigd. Of er daadwerkelijk een jonkie op komst is, zal de komende maanden moeten blijken.

Fokke en Sukke hebben zo hun eigen invalshoek bij het nieuws...


En de panda's zijn natuurlijk voer voor de satirische site De Speld.


Gaan Wu Wen en Xing Ya nu de roddelpers beheersen?


Niet iedereen heeft begrip voor het feit dat de panda's landelijk nieuws zijn.En hoe zit het eigenlijk met de privacy? (Hoi, oud-collega en pandaverslaggever Marco).


De paring leidt ook tot huisvlijt en knutselwerk achter de computer.


En tot versjes en woordgrapjes...
Het aantal tweets waarin het woord 'pandapunten' valt, is niet te tellen.


Claudia de Breij, sinds haar Oudejaarsconference toch een beetje de panda-cabaretičre des vaderlands, was er gisteren als de kippen bij om te reageren. In haar theatershow verweet ze de beren dat ze "te lui waren om te neuken". En daar kwam ze nog even op terug.En dan deze reactie daarop.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -