Oud-voorzitter hockeyclub Vianen krijgt taakstraf voor verduistering 35.000 euro

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
VIANEN - De oud-voorzitter van de Mixed Hockeyclub Vianen heeft een taakstraf van 240 uur gekregen voor het verduisteren van tienduizenden euro's van de vereniging. Volgens de rechtbank staat vast dat de 58-jarige Peter B. zijn positie als voorzitter en bestuurder misbruikte en zo de club financieel heeft gedupeerd.
"Bij het opleggen van deze straf houdt de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Zo acht de rechtbank het niet aannemelijk dat hij opnieuw dit soort feiten pleegt. Ook is hij niet eerder met politie en/of justitie in aanraking geweest", aldus de rechtbank in een persbericht.
De verdachte zelf zegt dat hij fouten heeft gemaakt, maar hield vol dat hij geen geld heeft verduisterd. Hij zette zich jarenlang met ziel en zaligheid in voor de club en zou grote bedragen hebben voorgeschoten, omdat de club rood stond.

KWITANTIES EN BEWIJZEN

Maar de rechtbank gaat daar niet in mee. Volgens de rechters is er geen enkel bewijs gevonden om die verklaring te onderbouwen. "Uit niets blijkt dat de verdachte hier toestemming voor had van de hockeyclub. Ook heeft hij niet kunnen bewijzen dat hij geld heeft voorgeschoten. De verdachte heeft nooit kwitanties en bewijzen van geldtransacties kunnen overleggen."
In een eerdere civiele procedure oordeelde de rechter al dat de man een geldbedrag van bijna 100.000 euro moet terugbetalen aan de hockeyclub.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.