Mogelijk snelheidsverlaging op N225 in Doorn: 'Gevaarlijke situatie bij Beukenlaan'

© Google Streetview
DOORN - De gemeente Utrechtse Heuvelrug praat met de provincie Utrecht over het verlagen van de maximumsnelheid op de Driebergsestraatweg (N225) in Doorn. Nieuwsblad De Kaap schrijft dat wethouder Rob Jorg (VVD) dit heeft laten weten aan de raadscommissie die zich bezighoudt met het nieuwbouwplan voor de Beukenlaan.
De bewoners van deze laan maken zich zorgen over de verkeersveiligheid op de t-kruising met de N225. Ze spreken van een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie. Veel automobilisten die over de provinciale weg voorbijrazen, merken het bescheiden laantje ter hoogte van het Amigo-benzinestation en garagebedrijf Veldhuizen nauwelijks op. Op momenten dat er getankt wordt of een tankwagen benzine staat over te pompen, is vanaf de Beukenlaan heel moeilijk te zien of er verkeer aankomt, stellen omwonenden.
Als er volgens het nieuwe plan acht woningen aan de Beukenlaan worden bijgebouwd, zal het verkeersaanbod op de t-kruising alleen maar toenemen. Daarom moet de maximumsnelheid van 80 naar 60 km/u, vinden bewoners en verschillende raadsleden.
Volgens wethouder Jorg is de gemeente inmiddels in overleg met de provincie over de N225 tussen Doorn en Driebergen. "De insteek van die gesprekken is of het mogelijk is om de maximumsnelheid terug te brengen", aldus Jorg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.