RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Advocaten familie Utrechtse kroongetuige Nabil B. stoppen'

UTRECHT/VIANEN - De advocaten die de afgelopen jaren de familie van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. bijstonden, leggen hun werk neer omdat ze zich niet meer veilig voelen. Dat meldt Het Parool.

De advocaten namen het besluit na 'een reeks ernstige fouten van de overheid'. B. is kroongetuige in het proces tegen de groep rondom Ridouan T. uit Vianen. Van Nabil B. werden eerder al zijn broer en zijn advocaat Derk Wiersum vermoord.

Volgens de krant verliep communicatie over beveiligingsmaatregelen stelselmatig vanaf het begin stroef, werkten bewakingscamera's niet en werden observaties door mannen van Ridouan T. niet opgemerkt.

Na de moord op B.'s advocaat Derk Wiersum werden veel extra beschermingsmaatregelen genomen en werd ook onderzoek gedaan naar de veiligheidsrisico's voor het advocatenkantoor van B.'s familie. De conclusie was dat als hun identiteit bekend zou worden, ze zwaar moesten worden beveiligd, hun huis uit moesten en hun werk niet meer goed konden doen.

Daarna ging het volgens de advocaten weer mis en waren er volgens hen 'verschillende incidenten met de politie die amateurisme en onkunde bewezen'. Hun identiteit zou daardoor niet meer af te schermen zijn, waardoor ze zich genoodzaakt voelen om te stoppen.

De familie heeft nog geen nieuwe advocaten gevonden. Het Openbaar Ministerie zegt niet inhoudelijk in te kunnen gaan op de gang van zaken rond de beveiliging van familieleden van de kroongetuigen, maar zegt ook zich niet in het geschetste beeld te herkennen. Wel erkent het OM dat 'in het begin zeker niet alles soepel is verlopen'.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -