RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Supporters Spakenburg maken zich op voor de kraker tegen Ajax: 'Het wordt 5-3'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Liefst 2.000 Spakenburgers met een blauw hart reizen vandaag naar de Johan Cruijff ArenA, waar hun club het in de beker opneemt tegen Ajax. Op het sportcomplex van SV Spakenburg worden 's ochtends vroeg door de trouwe supporters alvast de kansen op een stunt doorgenomen.

Clubman Jan Hartog weet dat het krachtsverschil groot is en dat Ajax makkelijk tot scoren komt. "Om daar als amateurclubje tegenaan te gaan, gaat heel veel krachten vergen. Maar er is altijd de mogelijkheid om voor een stunt te zorgen."

Want Spakenburg won in het verleden zowaar een keer van de ploeg uit Amsterdam. De Blauwen wisten in de voorbereiding van het seizoen 2006/2007 Ajax in een oefenwedstrijd met 3-2 te verslaan.

BUSSEN

Ook Jaap Koelewijn is al vroeg op het complex aanwezig. Hij is bezig met de voorbereidingen voor vanavond, als de club met bijna 30 bussen naar Amsterdam rijdt. Een hele operatie, vanaf 17.30 uur vertrekken de eerste bussen en dat gaat meer dan een uur zo door.

Helaas was het niet mogelijk om bussen in de clubkleur blauw te bestellen. "De bussen zijn van buiten niet blauw, maar van binnen wel," doelt hij op de 2.000 supporters die in de bussen zullen zitten.

Aart Koelewijn, met zijn 94 jaar een van de oudste supporters van Spakenburg, zit ondertussen al in de kantine. Hij verwacht niet dat zijn club er met de winst vandoor gaat. "Er moet een wonder gebeuren, en anders verliezen we."

SUCCES

De wedstrijd is volgens de trouwe supporter hoe dan ook een succes voor zijn club. Al is het alleen al in financieel opzicht. In deze fase van de beker krijgt de uitclub ook een deel van de kaartverkoop. En met een ArenA die naar verwachting bijna volzit, kan dat aardig oplopen.

Hartog reist niet af naar Amsterdam, maar is ook blij dat het een uitwedstrijd is. "Dit is financieel beter voor ons," zegt hij. "En we hebben geen rommel ook," vult Aart Koelewijn lachend aan.

Aan een voorspelling durft de oude Koelewijn zich wel te wagen. Hij verwacht een doelpuntrijke wedstrijd. "Het wordt 5-3," zegt hij. Voor Ajax, weliswaar.

Verslaggever Robert Jan Booij bij Spakenburg: "Er is altijd de mogelijkheid voor een stunt te zorgen (deel 1)
Verslaggever Robert Jan Booij bij Spakenburg: "Het wordt 5-3" (deel 2)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -